Vetten en oliën: weten wat te kiezen

Verschillende factoren dragen bij aan de verandering in het landschap van voedingsvetten en -oliën. Dit omvat een groeiende erkenning dat bepaalde vetten en oliën positieve gezondheidseffecten kunnen hebben.

Gezonde oliën en vetten zijn populair, en de voedingsindustrie is er misschien beter voor. Al meer dan 30 jaar is er een niet-aflatend advies van voedingsrichtlijnen om vet en verzadigd vet uit het dieet te verwijderen. Maar dergelijke ideeën zijn in de loop van de tijd verzuurd en de manier van denken verandert. Verschillende factoren dragen bij aan de verandering in het landschap van voedingsvetten en -oliën.

De grootste onder hen is de groeiende tendens om minder de schuld te leggen op voedingsvetten en -oliën voor gezondheidsproblemen en een groeiende erkenning dat bepaalde vetten en oliën positieve gezondheidseffect kunnen hebben. In verband daarmee is er een veel groter besef dat mensen echt voedsel en ingrediënten eten, en niet de voedingsbestanddelen die in het paneel Voedingsfeiten staan ​​vermeld.

Tegelijkertijd merkt de voedselindustrie dat er een grotere beschikbaarheid is van uit planten gewonnen oliën en verhalen die natuurlijke en gezonde eigenschappen behartigen en die de belangstelling van de consument wekken. De vraag naar schone, eenvoudige en “pantry-vriendelijke” ingrediënten afkomstig van de voedselmarkt speelt ook een rol, evenals de wens om genetisch gemodificeerde organismen (GGO’s) te vermijden en om biologisch voedsel te zoeken. Een trend binnen de voedselmarkt die niet over het hoofd mag worden gezien, is een herontdekt respect voor het belang van smaak.

Het volledige artikel is gepubliceerd in The World of Food Ingredients en geschreven door Maartje Geraedts.

Klik hier om het artikel te downloaden (het artikel is alleen in het Engels)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *