Nieuws en Blog

Hoe veilig zijn onze eieren? Wat je moet weten over fipronil.
Hoe veilig zijn onze eieren? Wat je moet weten over fipronil.
In juli is het stofje fipronil aangetroffen in eieren. Hierdoor is er momenteel ontzettend veel discussie over welke eieren je nog wel mag eten, en hoe giftig fipronil eigenlijk is. Waar je aan de ene
Insecten als een duurzame eiwitbron voor voedsel
Insecten als een duurzame eiwitbron voor voedsel
In 2013 benadrukte de Verenigde Naties Food & Agriculture Organization dat een nieuwe benadering van voedselproductie cruciaal was om toekomstige tekorten te vermijden. Hun suggestie was eetbare insecten. Het zijn hun duurzame credentials die voor
Lichte technologie die voedselveiligheid van gefrituurd voedsel kan verbeteren
Lichte technologie die voedselveiligheid van gefrituurd voedsel kan verbeteren
In de afgelopen maanden zijn diverse waarschuwingen gepubliceerd over het potentiële risico van gebakken en gefrituurd voedsel voor de gezondheid van miljoenen consumenten. “Gefrituurd voedsel produceert acrylamide,” zei Lien Smeesters, postdocumentair onderzoeker, B-PHOT Brussels Photonics,
Exploreren en prototypen van alternatieve methoden voor het groeien, distribueren en integreren van voedselproductie in onze steden
Exploreren en prototypen van alternatieve methoden voor het groeien, distribueren en integreren van voedselproductie in onze steden
De snelle verstedelijking van de afgelopen decennia is slechts het begin van een steeds sterkere groeicurve. In 2050 is het aandeel van de inwoners in stedelijke gebieden gestegen tot 70 procent. In het afgelopen decennium
Brightlands Campus Greenport Venlo: letterlijk en figuurlijk de proeftuin voor het voedsel van morgen
Brightlands Campus Greenport Venlo: letterlijk en figuurlijk de proeftuin voor het voedsel van morgen
Bij Brightlands Campus Greenport Venlo draait alles om gezond eten. Hier werken vernieuwers uit het MKB, startups, wetenschappers en studenten samen op innovaties op het gebied van gezonde voeding, teelt, alternatieve grondstoffen en voedingsmiddelen. “Geen
DSM breidt R & D-mogelijkheden voor voedingsapplicaties uit met het biotechnologiecentrum
DSM breidt R & D-mogelijkheden voor voedingsapplicaties uit met het biotechnologiecentrum
DSM heeft op haar locatie in Delft, een nieuwe biotechnologische faciliteit geopend, die haar onderzoeks- en ontwikkelingsmogelijkheden in fermentatie en biotechnologie voor voedseltoepassingen zal uitbreiden. “De site is echt gericht op biotech en fermentatie,” zegt
DSM en Evonik’s alternatieve bron voor Omega 3 vetzuren uit natuurlijke algen
DSM en Evonik's alternatieve bron voor Omega 3 vetzuren uit natuurlijke algen
Net zoals mensen hebben dieren ook hun dagelijkse inname nodig van essentiële meervoudig lange keten onverzadigde vetzuren in hun dieet om een gezonde groei te waarborgen. Tot nu toe zijn deze vetzuren in de aquacultuur
Gezond eten – Het geheim tot succesvol zaken doen
Gezond eten – Het geheim tot succesvol zaken doen
Je beweegt relatief weinig als je een kantoorbaan hebt of veel in de auto zit. Bovendien komen maaltijden geregeld uit de magnetron, een bedrijfs- en afhaalrestaurant of je hebt regelmatig een zakenlunch of -borrel. En
Ben jij een muggenmagneet?
Ben jij een muggenmagneet?
Waarom heeft de ene persoon meer last van muggen dan de andere? Sommige mensen trekken muggen aan. Zij zitten vol beten, terwijl anderen er nauwelijks last van hebben. Je probeert je best te doen om
Kunstmatige zoetstoffen: vriend of vijand?
Kunstmatige zoetstoffen: vriend of vijand?
Wat zijn kunstmatige zoetstoffen Kunstmatige zoetstoffen zijn synthetische suikervervangers maar kunnen worden afgeleid van natuurlijk voorkomende substanties, zoals kruiden of suiker zelf. De meest voorkomende kunstmatige zoetstoffen zijn sacharine, aspartaam, acesulfaam K, sucralose en neotaam.