Kunstmatige Zoetstoffen: Vriend of Vijand?

De discussie of kunstmatige zoetstoffen een rol spelen bij de ontwikkeling van overgewicht en diabetes blijft verder gaan. Sinds de ontdekking en introductie van deze stoffen wordt er veel gespeculeerd over hun rol in de gezondheid.

Wetenschappers zijn het er over eens dat de meest ideale zoetstof er eentje is die met mate wordt geconsumeerd. Kunstmatige zoetstoffen kunnen bijdragen bij gewichtsverlies, zo lang men niet gaat compenseren met andere calorie rijke voeding. Of kunstmatige zoetstoffen een rol spelen bij gezondheidsproblemen is nog steeds onduidelijk. Er is geen overtuigend bewijs dat ze gezondheidsproblemen veroorzaken, maar er is ook geen overtuigend bewijs dat ze geen effect op de gezondheid hebben.

Het volledige artikel is gepubliceerd in The World of Food Ingredients en geschreven door Maartje Geraedts.

Klik hier om het artikel te downloaden (het artikel is alleen in het Engels)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *