Het aannemen van de zout uitdaging

Fabrikanten van voedings- en dranken worden geconfronteerd met de uitdaging om zout in producten te verminderen, terwijl de consument dezelfde smaak en kwaliteit van de zout bevattende producten die zij kennen en willen.

Het zout verbruik is gevaarlijk hoog over de hele wereld, waardoor de bevolking een verhoogd risico op ernstige gezondheidsimplicaties heeft. Regelgevende instanties en gezondheidsambtenaren erkennen dit en beginnen meer regels op te stellen voor zout reductie binnen de voedselvoorziening. Gezien het feit dat zout bijdraagt aan zowel smaak en functionaliteit in een breed scala aan toepassingen, is zout reductie geen gemakkelijke opgave.
In kleine hoeveelheden is zout goed voor het lichaam. Eigenlijk is het van essentieel belang, omdat zout helpt bij het uitvoeren van zenuwimpulsen, ontspanning en samentrekken van de spieren en het water en mineralen in het lichaam in balans houdt. “Hoewel zout een ​​essentieel nutriënt is dat de spierfunctie beïnvloedt en nodig is om de vloeistof balans van je lichaam te beheersen en zenuwimpulsen te verzenden, kan overdreven consumptie leiden tot verhoogde bloeddruk, of hypertensie en een verhoogd risico op beroerte en hart- en vaatziekten,” zegt Lonneke Van Dijk, Market Manager Vlees, Corbion. “Volgens de American Heart Association is hoge bloeddruk – ook bekend als de stille moordenaar – een van de belangrijkste risicofactoren voor hart-en vaatziekten, die wereldwijd de grootste moordenaar is.”

Het volledige artikel is gepubliceerd in The World of Food Ingredients.

[ed_download_file id=”993″ title=”yes” show_content=”yes” style=”normal” tagline=”To request the full article, please provide an email address where we should send the download link.” email_placeholder=”Your email here” submit=”Get download link”]

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *