Exploreren en prototypen van alternatieve methoden voor het groeien, distribueren en integreren van voedselproductie in onze steden

De snelle verstedelijking van de afgelopen decennia is slechts het begin van een steeds sterkere groeicurve. In 2050 is het aandeel van de inwoners in stedelijke gebieden gestegen tot 70 procent. In het afgelopen decennium hebben we verschuivingen gezien in de wereldwijde economische machtsbalans van West tot Oost, evenals groeiende middenklassen in opkomende economieën waar de levensstandaard en koopkracht worden verbeterd. In 2030 zullen er bijna 8,3 miljard mensen ter wereld zijn. Gecombineerd met de consumptiepatronen van een groeiende middenklasse, zal de vraag naar middelen aanzienlijk groeien. De wereld zal 50 procent meer energie, 40 procent meer schoon water en 35 procent meer voedsel nodig hebben. “Eten zal de grootste uitdaging zijn,” zei Steffannia Russo, projectleider, SPACE10 / IKEA. “Er zal een groot gebrek aan middelen zijn. De VN schat dat we in de komende 35 jaar 70% meer voedsel nodig hebben.”

Source: http://www.designboom.com/wp-content/uploads/2016/10/grow-room-chart-art-fair-copenhagen-space10-designboom-02.jpg

“We staan tegenwoordig zo ver af van voedselproductie, dat we het als vanzelfsprekend zijn gaan nemen,” zei Russo. “Bijvoorbeeld, het kost 11 maanden voor een appel om de winkel te bereiken. De hoeveelheid energie die gebruikt wordt om een ​​appel te produceren, te verwerken, te verpakken, op te slaan en te transporteren, is 7,5 keer de hoeveelheid energie die het eigenlijk biedt.” In de wereld van vandaag is de voedselketen verantwoordelijk voor ongeveer 30% van alle broeikasgasemissies in de wereld. “Wat als we smakelijk, voedzaam eten kunnen maken en wat toegankelijk en betaalbaar is voor veel mensen,” vervolgde Russo. ‘Wat als we de toenemende vraag naar voedsel aanpakken door een nieuw paradigma van symbiotische voedselproductie en distributie te ontwikkelen, waardoor iedereen eraan kan deelnemen?’

“We hebben de Growroom ontwikkeld,” zei Russo. “Met de Growroom willen we gesprekken opgang brengen over hoe we de natuur terug in onze steden kunnen brengen, ons eigen voedsel kunnen groeien en de snel toenemende vraag naar aanzienlijk meer voedsel in de toekomst kunnen aanpakken.” Nieuwe technologieën hebben het mogelijk gemaakt om de stedelijke landbouw een stap verder te brengen. Russo legde uit: “Met hydroponische systemen, kunstlicht en geautomatiseerde automatisering kunnen we planten geven wat ze nodig hebben van water, mineralen, zuurstof.”

 

Hydrophonics

Hydrophonics? Hydrofoonics is een methode om planten te kweken zonder grond. “De methode wordt al in Londen gebruikt, waar ze Growrooms in de lege metro tunnels bouwen,” zei Russo. Zaden worden geplaatst in een hydroponische tank vol voedingsstoffen en water, maar zonder grond. De tank zal dan vloeistof rond pompen, alsof het op een transportband ligt om de planten te voorzien van alle benodigde voedingsstoffen in alle verschillende groeistadia. Dit betekent dat planten 4 of 5 keer sneller kunnen groeien dan in een veld. “We gebruiken 90 procent minder water, waardoor veel minder afval wordt veroorzaakt, en zonder grond en zonlicht, vereist de methode veel minder ruimte dan de traditionele landbouw, en laat uiteindelijk een kleinere koolstof afdruk achter op het milieu,” zei Russo. Zodra een persoon een zaad plant, zal een online apparaat het profiel aanpassen specifiek voor die plant. “Je kunt niet controleren wat je niet kunt meten,” zei Russo. “Ze kunnen dan digitaal verbinding maken met de Grownroom met behulp van een Eataly World app om de ontwikkeling van hun plant te volgen, die door biologische sensoren wordt gevolgd.”

Source: www.pinterest.com/pin/54887689187136121

Wanneer de groente rijp is, kan de bezoeker het verzamelen van het paviljoen en kan het gegeten worden of verstuurd. “LOKAL is een nieuwe benadering om voedsel te serveren, daar waar het ook gekweekt is. Want hoe dichter, hoe beter, zowel voor jou als voor de planeet,” zei Russo. “Het resultaat op onze eettafels is net zo fascinerend,” vervolgde Russo. “We kunnen voedsel produceren dat beter smaakt, veel meer voedingswaarde en gezond is voor ons, bevat geen chemicaliën en is het hele jaar door vers.”

De Growroom werd voor het eerst tentoongesteld bij CHART ART FAIR en later op Vice’s Munchies Festival in Kopenhagen’s meat pack district. Bezoekers werden uitgenodigd om in de Growroom te stappen, de overvloed aan kruiden en planten te ruiken en een toekomst te proeven waar voedsel duurzaam in de steden wordt geproduceerd en als een natuurlijk onderdeel van het leven van mensen kan worden. De Growroom is ontworpen voor steden en met een maat van 2,8 x 2,5 meter heeft het een kleine ruimtelijke voetspoor als u verticaal groeit.

 

Zelf een Growroom bouwen

De Growroom, gebouwd als een bol, kan in elke context vrij staan ​​en biedt de mogelijkheid om de hedendaagse architectuur uit te breiden. De overlappende plakjes zorgen ervoor dat water en licht de vegetatie op elk niveau kunnen bereiken, zonder dat het de bezoeker bereikt en daardoor als groei activator fungeert voor de vegetatie en een onderdak biedt voor de bezoeker. Russo concludeert: “Het perspectief is boeiend en de reden waarom we The Growroom hebben gebouwd. We willen dat mensen deze baanbrekende kans kunnen verkennen. Ook kunt je je eigen Grownroom in de achtertuin bouwen!” Je kunt je eigen Growroom in 17 makkelijke stappen bouwen. Download de instructies en snijbestanden gratis hier.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *