Een nieuwe generatie suikervervangers

Suikers hebben de afgelopen jaren een steeds slechtere reputatie gekregen vanwege hun bijdrage aan de groeiende obesitas pandemie. Koolhydraten zijn echter essentieel voor de gezondheid van de mens en kunnen toepassingen vinden in een breed scala van industriële sectoren, zoals voedsel, voeding, cosmetica en farmaceutica.

Het vervangen of verminderen van suiker is een complexe taak. Hoewel een ingrediënt goed kan werken om suiker in één product te vervangen, is het niet noodzakelijkerwijs geschikt voor een andere toepassing. Bovendien hebben niet alle gereformuleerde producten minder calorieën dan de standaard volledige suikerproducten. Over het algemeen blijft het vervangen van suiker, terwijl het nog steeds voldoet aan de verwachtingen van de consument, een uitdagende taak voor de voedingsindustrie.

Gepubliceerd: Februaryi 2017
The World of Food Ingredients

Artikel is in het Engels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *